Yläkertaan kipsivalulattia

Kotitimpuri Tapani on siirtynyt työskentelemään yläkertaan, jonne tulee talon kaikki kolme makuuhuonetta sekä yksi viihdehuone. Yläkerran lattia toteutetaan kipsivaluna, koska kipsi toimii hyvin askeläänieristeenä ja se myös varaa ja luovuttaa hyvin lämpöä. Eikä haittaa sekään, että työ tulee nopeammin tehtyä: normaalissa lattiavalussa työtunteja tulee yhteensä noin 2 viikkoa, kipsivalussa vain pari päivää. Siksi kipsivalu on suosittu rakenneratkaisu välipohjassa.

Tapanin uurastus välipohjan kanssa on hyvässä vaiheessa: villat on asennettu äänieristeeksi ja rakennuslevy villan päälle. Seuraavaksi vuorossa on lattialämmitysputkien laitto ja heti sen perään kipsivalun pumppaus. Kipsivalun paino on hyvä ottaa huomioon jo suunnitteluvaiheessa.

Lattialämmitysputkien asentamisesta vastaa Ylivieskan LVI Oy, Hanakat. Ennen kipsivalun pumppaamista putkiin on laitettava vesi, koska ilma voisi nostaa putket pintaan.

Paikalle on saapunut Remontti & Sisustuspalvelu Oy:n auto työmiehineen ja on pumpputasoituksen vuoro.

Ennen pumpputasoitusta tehdään tarkkoja mittauksia, merkataan korot millin tarkkuudella ja kaikki läpiviennit tiivistetään huolella.

Rajausnauhojen jälkeen pumppausautossa käynnistetään koneet.

Työnjohtajana paikalla toimii Salmelan Ari, joka myös tutkii tarkkaan, että valun paksuus on oikea. Rakennuslevyn ja lattialämmitysputkien päälle pumpataan kelluvana itsestään tasoittuva Knauf LM80 lattiamassa. Kipsivalulattiasta tulee kerralla suora, se on kutistumaton ja lähes halkeamaton.

Bloggaaja kiittää ja kumartaa tästä opista, sillä kipsivalulattian teko oli minulle täysin uusi juttu.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×