Yksilöllisyys korostuu myös ammattirakentajien toiveissa

Uudet tuotteet ja erilaiset elementtiratkaisut, joita käytetään yhä enemmän erityisesti ammattirakentamisessa, hirsirakentamista täydentävät elementointiratkaisut sekä hallimyyntiin lisävolyymia tuonut Hankkija-yhteistyö ovat muutoksia, joiden avulla Vieskan Elementti on onnistunut tavoitteissaan.

Uuden seinäratkaisun avulla on pystytty luopumaan lisäkoolauksesta ja päästy sitä kautta pienempään materiaalimenekkiin. Laadukkaammilla materiaaleilla päästään samoihin U-arvoihin (lämmöneristävyys) kuin paksummassa seinässä. Ohuemman seinärakenteen avulla pystytään tarjoamaan samoihin kerrosalaneliöihin enemmän huoneistoneliöitä, vaikka pysytään samoissa laatumääräyksissä. Muutos on ammattirakentajille erittäin merkittävä.

Tuotannossa muutos näkyy tuotteiden nopeampina läpimenoaikoina ja sitä kautta tuotanto tehostuu ja kapasiteetti kasvaa. Vaikka tuotanto tehostuu, sen edellytykset on luotu tuotekehityksessä ja suunnittelussa sekä aikataulutuksen parantumisella.

Tuotevalikoimaa on selkeytetty kannattavuutta hakemalla, vaikka mukaan onkin tullut uusia tuotteita.

 

Toimitusten sisällössä joustavuus on vahvuus

Tuotteistuksessa on tarkasteltu myös toimitusten sisältöjä. Ammattirakentajat ovat tärkeä asiakaskunta ja joustavuus on vahvuus, jolla yhteistyö saadaan toimivaksi.

Vieskan Elementin toimitusjohtaja Tapani Yrjölä sanoo, että yksilöllisyys on mahdollista rakennuksen, toimitussisällön tai asennuksen osalta.

-Rakentajan toiveiden mukainen laajuus ja erilaiset yksilölliset ratkaisut kokonaisuudessa ovat vahvuutemme. Meillä on vakio tavarantoimittajat, mutta halutessaan rakennusliike voi ottaa esimerkiksi ikkunat tai ovet omalta yhteistyökumppaniltaan. Muutos on joustava, eikä meidän tarvitse rajoittaa asiakasta.

-Koronan vaikutus käänteiseen muuttoliikenteeseen kasvukeskuksissa näkyy ammattirakentajien kanssa tehtävässä yhteistyössä. Ihmiset haluavat pois kerrostaloista maan tasolle. Kehyskunnat kasvavat, mutta koska tilaa on vähän, aluerakentamisen muutos näkyy isojen keskusten ympärillä vahvana. Isot selkeät kokonaisuudet rauhoittavat tuotantoa, mutta toisaalta saman tyylisten kokonaisuuksien ja tuotteiden muokkaaminen yksilöllisiksi on ydinosaamistamme sekä suunnittelun että tuotannon osalta, Yrjölä toteaa.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×