Vieskan Elementti on ammattirakentajan vahva kumppani ja keskittyy itse siihen mitä parhaiten osaa – Tavoitteena on kasvattaa toimintaa

Vieskan Elementin tarjouspyyntömäärä on ennätyksellisen korkealla ja tahti on syksyä kohden kiihtynyt. Toimitusjohtaja Tapani Yrjölä arvioi, että tarjouspyyntöjen määrään vaikuttaa rakennusliikkeiden kanssa tehtävä yhteistyön ja kumppanuusajattelun vahvistaminen sekä omien vahvuuksien tunnistaminen, jota tuetaan myös markkinoinnilla.

-Myyntitiimi ja edustajat ympäri Suomea ovat tehneet hyvää työtä. Sitä tukee muutama vuosi sitten tehty strateginen päätös palata takaisin juurille ja profiloitua näkyvästi puuelementtejä valmistavaksi yritykseksi ja ammattirakentajien kumppaniksi. Päätös on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi tässä hetkessä, Yrjölä sanoo.

-Yleinen tilanne rakentamisessa on synkkä, mutta nyt on hyvä aika kasvattaa omaa markkinaosuutta ja hankkia uusia asiakkuuksia. Myös kuluttajat ovat tärkeitä asiakkaita, mutta me emme suoraan ole rakentajakumppani, vaan osa yksityisen asiakkaan uutta kotia laajan yhteistyöverkostomme kautta.

Kaikki rakentaminen ei kuitenkaan ole pysähdyksissä, vaikka uutisoinnista helposti saa sen kuvan. Suurimmissa vaikeuksissa rakentaminen on kuluttajapuolella.

-Hallirakentaminen kasvattaa osuuttaan kokonaisliikevaihdostamme tänä vuonna. Julkinen rakentaminen ja alueen kuntien aktiivisuus panostaa vuokra-asuntorakentamiseen on juuri nyt kannattavaa. Nyt on hyvä aika rakentaa ja kilpailuttaa tekijöitä. Kilpailu kohteista on kovaa ja tarjoukset ovat erittäin kilpailukykyisiä.

-Haja-asutusalueella uudet kohteet eivät jää käsiin, kuten pääkaupunkiseudulla tai muissa isoissa kasvukeskuksissa. Uutisoinnin perusteella syntyy kuva, että tilanne on koko maassa sama.

Vaikka yleinen tilanne on haasteellinen, Vieskan Elementillä mennään tavallaan vastavirtaan, ja tavoitteena on ensi vuoden aikana kasvattaa toimintaa.

Vieskan Elementti tulee tekemään toisena vuonna peräkkäin positiivisen tuloksen

-Liikevaihto tippuu hieman, mutta kannattavuus paranee. Muutaman viime vuoden aikana tehdyt tervehdyttämistoimet ovat alkaneet kantaa hedelmää ja tuloksentekokykymme on parempi. Kun markkinat elpyvät, olemme valmiita menemään voimakkaasti eteenpäin.

-Toiminta on saatu kannattavammaksi. Ennustettavuus on edelleen vaikeaa, mutta tarjouskantaan suhteutettuna on odotettavissa varsin vilkas kevät.

-Työllisyystilanne on säilynyt hyvänä, ja toistaiseksi on vältytty lomautuksilta. Talvelle on todennäköisesti tulossa totuttuun tapaan kausiluonteisia lomautuksia, mutta irtisanomisia ei ole näkyvissä, Yrjölä toteaa tyytyväisenä.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×