Tutustuminen talotehtaalle

Talon perustusten valmistuessa tontilla uuden kodin seinien valmistus alkoi Vieskan Elementti Oy:n tehtaalla Alavieskassa.

”Olimme iloisesti yllättyneitä, kun pääsimme näkemään talopaketin elementtejä jo talotehtaalla niiden tekovaiheessa”, Tapani kertoo. ”Tehdaskäynnin jälkeen olimme jo varmoja siitä, että talomme tulee näyttämään juuri siltä mitä suunnittelimmekin.”

Ikkunat valmistaa tehtaan lähellä sijaitseva HR-Ikkunat Ruhkala Oy ja irtoristikot ikkunoihin naapurikunnasta Kalajoelta Solar Kaihdin Ky.

Tapani Vähäkangas ja Mikko Koskela työskentelevät seinäelemenenttejä valmistavalla B-linjalla. Yrjölän kodin ulkoseinät ja huoneiden väliset sisäseinät valmistuvat heidän taitavissa käsissään noin neljässä päivässä.

”Valtavan hieno ja iso talo. Harvoin pääsee enää nykyisin tekemään noin isoa taloa”, Tapani kertoo.

Tapani on työskennellyt Vieskan Elementillä jo 11 vuotta elementtityöntekijän tehtävissä. Pääasiassa hänen linjastollaan valmistetaan talo- ja rivitaloelementtejä, mutta on hän saanut kokemusta myös hallielementtien ja päätyelementtien valmistuksesta. ”Tässä työssä on parasta kannustava urakkatyö ja hyvä työporukka”, hän kommentoi.

Elementtihallista valmiit seinät siirretään suureen katokseen suojaan, josta ne lastataan lähteviin autoihin matkaamaan kohti niitä odottavaa tonttia.

Tehdasalueella ei tila lopu kesken. Täältä lähtee viikoittain useita elementtitoimituksia ympäri Suomen. Elementeistä rakennetaan tonteille monenlaisia rakennuksia: koteja, päivä- ja hoivakoteja, hevostalleja ja –maneeseja, varastoja ja toimistorakennuksia. Ammattitaitoa monipuoliseen tekemiseen on Vieskan Elementti Oy:lle kertynyt jo noin 50 vuoden ajan.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×