Arkkitehtisuunnittelija

32-vuotias rakennustekniikan insinööri Jukka Joki-Erkkilä on Vieskatalon arkkitehti- ja rakennesuunnittelija ja marraskuun kuukauden tekijä.

Kesätöistä kaikki alkoi ja sille tielle on jääty. Alkuaikoina tuotannossa suurelementtirakentajana työskennellyt mies viihtyi tehtävässään useamman vuoden. Pian kuitenkin rakennusalan jatko-opinnot alkoivat houkutella ja opiskelupaikka löytyikin Rovaniemen ammattikorkeakoulusta. Kolmen vuoden rutistuksen jälkeen miehellä oli kädessään rakennustekniikan insinöörin paperit.

Töiden etsiminen olisi ollut edessä syksyllä 2010, kun entisestä työpaikasta soiteltiin ja kyseltiin kiinnostusta suunnittelijan tehtävään. Yhden päivän harkinnan jälkeen tie vei takaisin tuttuihin maisemiin Alavieskaan. Suunnittelijan työtehtävät ovat monipuolisia. Työnkuvaan kuuluu mm. asiakasprojektien arkkitehti-, rakenne- ja elementtisuunnittelu sekä uusien talomallien arkkitehtisuunnittelu. Lisäksi Joki-Erkkilän erityisvastuualueena on Vertex BD-suunnitteluohjelmiston ylläpito, tekninen tuki ja kehittäminen sekä käyttäjien kouluttaminen.

Jukka, miten uusi talomalli syntyy?

”Uusien talomallien  suunnittelu on haastavaa. Pitää onnistua luomaan mahdollisimman monelle asiakkaalle sopiva tuote, joka on elementtiteknisesti järkevä ja kustannustehokas. Parhaaksi koettu tapa on poimia suosituimmista malleista osia ja koota niistä erilaisia luonnoksia. Luonnoksia pyöritellään useamman henkilön kanssa ja hiotaan valmiiksi tuotteeksi. Sitkeys on myös palkittu. Siitä on hyvä esimerkki suosittu Seinäjoen asuntomessukohteemme Vieskatalo Valokki, joka on muunnos talokirjassamme olleesta mallista. Valokkia on myös jatkojalostettu ja syntyi Vieskatalo Hilla, isommallekkin perheelle sopiva neljän makuuhuoneen koti.”

”Aina ei kannata yrittää keksiä taloa uudelleen, vaan kannattaa pyrkiä yhdistelemään parhaat palat hyväksi todetuista talomalleista”, Jukka vinkkaa.

 

img_13_rajattu

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×