Sisustussuunnitelmia

Nyt on aika tarttua mukavaan aiheeseen eli sisustamiseen – tai tarkemmin sanottuna sen suunnitteluun. Sisustaminen on Anna-Sofian sydäntä lähellä ja hän seuraa aktiivisesti sisustusaiheisia blogeja. Tulevan kotinsa sisustukseen hän on etsinyt ideoita kaikkialta, mutta parhaana ideapankkina on toiminut internet. Internetsivuja on mukava selailla kotisohvalla ja ideakuvia on helppo kerätä sähköisiin kuvakansioihin.

Paljastettakoon jo tässä vaiheessa, että Yrjölän kodin sisustuksen tyyli tulee olemaan hyvin moderni, vaikka rakennus itsessään henkii perinnetalon tunnelmaa. Pintamateriaalit ovat vaaleita aina lattiaa myöten. Anna-Sofia ja Tapani ovat pyrkineet tekemään sisustusvalintoja siten, että myöhemmin muutoksia on helppo tehdä pienillä ratkaisuilla.

Vaikka Anna-Sofia suunnittelee itse sisustuksen, hänen mielestään on ollut hyvä käydä kokonaisuutta ja tuotevalintoja läpi Ylivieskan K-Rauta Rautapohjan sisustussuunnittelija Auli Palolan kanssa. Auli on tehnyt kirjallisen pintamateriaalisuunnitelman, jonka avulla on helppo tehdä tilaukset sitten kun niiden aika tulee.

Lattiamateriaalin valinnassa punnitaan usein kauneutta ja kestävyyttä. Anna-Sofian valinta eteisen ja keittiön lattiaan on suuri vaalean harmaa laatta Space grey 7304 60×60 mm. Muihin huoneisiin valituksi tulee vaalea Cello Aspen 8630 XL – laminaatti, joka on lattiana kestävä, helppohoitoinen ja kaunis. Anna-Sofian ja Tapanin kodissa tulee olemaan lattialämmitys sekä ala- että yläkerrassa ja laadukas laminaatti sen päällä on hyvä ratkaisu.  WC-, pesuhuone- ja kodinhoitotiloihin tulee yhtenäinen ilme harmonisen harmaalla, 10x10mm -kokoisella laatalla (RC harmaa 88000610).

Laminaatin valinnassa on hyvä ottaa huomioon esimerkiksi laminaatin paksuus ja käyttöluokka, jotka kertovat laminaatin laadusta sekä kosteus- ja kulutuskestävyydestä. Yrjölöiden kodissa kaikki lattiamateriaalit valitaan siten, että ne kestävät myös talossa asustavan 12 vuotiaan borderterrieri Hetan menoa.

Perinnetalon tunnelmaan sopivat perinteiset, näyttävät listat. Jalka- ja peitelistoiksi valitaan Uurre valkoinen 15x90x3300 mm -lista ja kattolistaksi valkoinen 21×95 mm -kokoinen lista.

Auli on tehnyt sisustuksesta 3D-mallinnoksia, joiden avulla on helppo hahmottaa pintamateriaalivalinnoista muodostuva kokonaiskuva.

Materiaalivalinnat alkavat olla jo Anna-Sofialle selkeitä, mutta kilpailuttaminen on vielä kesken.

Yksi pintamateriaaleista on kuitenkin jo hankittu: Cole & Sons:in Woods-tapetti, joka myös jää näillä näkymin kodin ainoaksi tapetiksi. Muista sisustukseen kuuluvista elementeistä, kuten valaistuksesta ja tekstiileistä, Anna-Sofia tekee päätökset myöhemmin.

Blogisti tarinan takana on ammatiltaan sisustaja ja tekee erittäin mielellään kirjoituksia sisustamisesta ja pintamateriaaleista. Nyt on kuitenkin aika vaieta aiheesta ja palata taas asiaan, kun tilanne edistyy sisustuksen saralla.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×