Rakentajaperheen esittely

Tervetuloa seuraamaan rakentajablogia! Blogissa seurataan, kun Tapani (32 v) ja Anna-Sofia (27 v) Yrjölä rakentavat unelmien kotia Kalajokilaakson kauniiseen, maalaismaisen idylliseen ympäristöön. Pariskunta asuu Ylivieskassa ja on jo vuosia suunnitellut oman kodin rakentamista lapsuuden maisemiin.

Luonnonkaunis tontti

Jo vuosia sitten Tapani esitteli Anna-Sofialle kahden hehtaarin luonnonkauniin jokirantatontin. Alueella kulkee kauriita metsän rajassa ja joutsenet lentelevät tontin päältä. Tontin valinta oli pariskunnalle lopulta itsestään selvää, sillä molemmat ovat paikkakunnalta kotoisin ja lähellä sijaitsee Tapanin lapsuudenkoti sekä asustelee muita lähisukulaisia. Tonttiin liittyy myös kauniita muistoja, sillä ihan rannan tuntumassa sijaitsi rantasauna, jossa Tapani aikanaan kosi Anna-Sofiaa. Myöhemmin heidän häitään juhlittiin Tapanin kotitalolla, navetan suuressa heinäladossa.


Matka ei kuitenkaan ole ollut niin helppo kuin mitä alkutarina antaa ymmärtää. Jokirantatontti ja tulva-alueelle rakentaminen vaatii pitkiä lupakäsittelyitä. Rakennushankkeen aloittaminen pitkittyi rakennusluvan saannin jumiutumiseen noin viideksi vuodeksi.

Unelmien koti

Viimein, kun rakennuslupa saatiin, oli unelmien kodin suunnitelmat jo hyvällä mallilla. Viiden vuoden aikana ehti kiertää asuntomessuja, talonäyttöjä ja muita paikkoja, joista sai ideoita tulevaan taloon.


Talomalli unelmien kotiin löytyi naapurikunnasta. Tietyin muutoksin siitä piirrettiin perheen tarpeita vastaava koti. Se oli heidän sanojensa mukaan nappiosuma, sillä muunlainen ei alueelle olisi sopinutkaan. Talon valmistajan valintaa pohdittiin tarkkaan, mutta lopulta päätös syntyi helposti. Talopaketiksi valikoitui Vieskan Elementin valmistama Vieskatalo, josta he olivat kuulleet paljon hyvää, ja jota aiemmin rakentaneet sukulaiset suosittelivat. Vieskan Elementin tehdas sijaitsee vain noin 10 kilometrin päässä tontista, mikä oli myös yksi ratkaisuun vaikuttava tekijä.


Tapani on toiminut aikaisemmin myyjänä, nykyisin toimii itse timpurina omalla rakennuksellaan. Rakentaminen on hänelle tuttua, sillä hän on ostanut ja remontoinut kerrostaloasuntoja vuokrakäyttöä varten. Anna-Sofia on töissä pankissa ja on kiinnostunut sisustuksesta ja lukee paljon sisustusaiheisia blogeja. Hän suunnittelee itse sisustuksen yhdessä K-raudan sisustussuunnittelijan kanssa.

Tapanille ja Anna-Sofialle on tärkeää saada koti läheisten ihmisten lähelle ja rakentaa itse valittua unelmien taloa. Tärkeää on myös tehdä itse niin pitkälle kuin taidot riittävät ja nähdä oman käsityön tulos. Lisäksi he arvostavat sitä, että voivat hyödyntää rakennusprojektissaan nimenomaan paikallisia yrityksiä ja ammattilaisia.

Blogisti tarinan takana


Blogia kirjoittaa ja rakennusprojektia valokuvaa Helinä Koskela, koulutettu sisustaja, joka toimii  Somistevuokraamossa yrittäjänä, juhlasuunnittelijana ja -järjestäjänä.

”Tämän rakennusblogin kirjoittajana ihastuin pariskunnan ahkeruuteen. Ensimmäisen kerran saapuessani tontille Tapani ajoi traktorilla vastaan. Hän kertoi kaataneensa puut tontilta ja rakentaneensa suuren tallin omasta puutavarasta. Seuraavaksi hän olikin jo kaivinkoneessa jatkamassa tontin muokkaustöitä. Ajattelin, että nykyään on melko harvinaista törmätä talonrakentamisessa näin tekevään ja kokeilevaan ihmiseen. Siitä, mitä ei osata, hankitaan tietoa ja opetellaan.”

”Päivitän tätä blogia lähes reaaliajassa ja pääsette näkemään, mitä elämä rakennustyömaalla oikeasti on. Jatkossa tulette näkemään esimerkiksi, miten elementit nousevat tontilla pystyyn, ketä ammattailaisia rakennusprojektissa tarvitaan, mitä sisustusratkaisuja ja -valintoja projektin aikana tehdään ja lopulta taloon muuttamisen iloa. Aika näyttää, milloin Tapanin ja Anna-Sofian rakennusblogi on valmis.”

Tervetuloa seuraamaan tätä mielenkiintoista matkaa kanssamme!

 

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×