Peltikaton asennus

Peltikatteen asennuspäivänä Yrjölän kodin pihalle kaartaa Peltikas Ky:n autot. Aluskatteen ja ruodelaudoituksen päälle aletaan tänään asentaa lukkosaumapeltikattoa.  Lukkosaumakatto näyttää yhtä kauniilta kuin perinteisempi konesaumakatto ja se kruunaa kauniisti Yrjölän kodin perinteisen, kartanomaisen ulkonäön.

Jukka Havisto toimii Yrjölän kohteessa peltikaton asennuksen vastaavana työntekijänä. Jukka on työskennellyt Peltikkaalla jo vuodesta 2009. Peltikkaan toimialueeseen kuuluu pääsäntöisesti Alavieska ja sen ympäristökunnat, maksimissaan 100 kilometrin säteellä.

Talon isäntä Tapani tekee omia töitään samalla ja löytyy mistä milloinkin työkalut käsissään.

Työtä kattoasennuksessa riittää, kun talon kattopeltien lisäksi asennetaan harja-, pääty-, jiiri- ja rintataitepellit sekä tippalistat ja harjatiivistelistat. Materiaaliksi Tapani ja Anna-Sofia ovat valinneet JL Jalo Lukkosauma-pellin. Muotoilultaan se sopii niin perinnetaloihin kuin moderneihin kivitaloihinkin. Kiinnitysruuvit jäävät pellin muotoilusta johtuen piiloon pystysauman alle, joten lopputulos on viimeistellyn näköinen.

Blogisti nostettiin kurottajalla ilmaan katsomaan, miltä katto näyttää ylhäältä päin. Köytettynä, suojattuna ja silmät kiinni homma hoitui hienosti.

Melkein valmis katto. Hyvältä näyttää, vai mitä? Nyt ei Suomen suveen kuuluvat vesisateetkaan enää haittaa. Päinvastoin, sateen sattuessa kodikas ropina antaa sisällä työskenteleville mukavasti työhön tahtia.

Sadevesijärjestelmät, kattoturvatuotteet ja tikkaat taloon tuli Ylivieskasta Sadexilta. Tapani asentaa nämät itse.

Vastaava työnjohtaja Jukka Havisto oli asennustyöhön tyytyväinen ja kertoi, että juhannuksen jälkeen hommat vielä jatkuvat Yrjölän työmaalla.

Blogisti kiittää Peltikkaan poikia kurottajakyydistä kyseisellä kuvalla.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×