Mustavalkosauna

Sauna ja saunomiskulttuuri ovat useimmille tärkeitä ja puhututtavia aiheita varsinkin rakennettaessa. Puu- vai sähkökiuas, kertalämmitteinen vai jatkuvalämmitteinen, tumma vai vaalea sisustus jne. Sauna on myös Yrjölän perheelle tärkeä, ja saunasta on ollut puhetta useasti rakentamisen aikaan. Saunan suunnitteluvaiheessa puukiuas tuo saunan sijoitteluun omat haasteensa, mutta puukiukaan perhe sinne ehdottomasti halusi. Sähkökiuasvaraus on kuitenkin olemassa, kuten myös ulkosaunan paikka.

Saunan seiniin ja kattoon valittiin Malerin leveä Art Spa kosteantilan paneeli, joka oli helppoa ja nopeaa asentaa.

Lauteet tehtiin paikan päällä ja lopputulokseen Tapani on todella tyytyväinen. Tummat seinät ja vaaleat lauteet luovat mukavan kontrastin. Laudemateriaalina käytettiin haapaa.

Saunaan valittiin tunnelmavaloksi selkänojan taakse asennettava led-valonauha.

Lauteiden alla on oma siivousvalo.

Lasitukset tulivat asennettuna Lasihuolto M. Nygårdilta Ylivieskasta. He kävivät tekemässä mittaukset paikan päällä ja asensivat hetkessä lasit paikoilleen. Tapani tuumasi, että olisi itseltä voinut pian pari lasia mennä harjoitellessa rikki. Lasit käsiteltiin niin, että pintaan tuli suojakalvo/pinnoite,  joka vähentää kalkkijäämiä ja helpottaa puhtaanapitoa.

Lasiluukullinen kiuas antaa oman tunnelmansa.

Moderni ilme mahdollistaa pariovien auki pitämisen kylpyhuoneen ja olohuoneen välillä, mikä luo myös suuremman tilan tuntua oleskelutiloihin. Kylpyhuoneesta pääsee myös suurelle takaterassille huoletta. Luksusta tuo kaunis kylpyamme ja kaksi vierekkäistä sadesuihkua. ”Muutaman saunakerran jälkeen on todettava, että lauteilla sijaitseva vesihana on ollut kyllä näppärä. En olisi arvannut silloin, kun hanaa siihen suunniteltiin,” toteaa Tapani tyytyväisenä. Mukavia saunahetkiä Yrjölän perheelle!

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×