Lisälämpöä ja tunnelmaa

Palataan tässä postauksessa hetkeksi ajassa taaksepäin ja seurataan, miten muurarimestari Heikki Valli työstää varaavaa lämpiöuunilla varustettua takkaa. Otetaan myös kurkkaus yläkerran portaiden valmistumiseen. Ja aivan blogin lopussa on info tämän kohteen taloesittelystä. Kannattaa siis lukea loppuun asti.

Takka tuo taloon lisälämpöä ja tunnelmaa, mutta lämpiöuunissa pystyy tarvittaessa valmistamaan myös ruokaa. Lämpiöuuni on kuvassa takan yläpuolella ja se lämpiää takassa tulta pitämällä.

Takkaluukuiksi valikoitui Hemparts:in valmistamat luukut ja ne hommattiin suoraan valmistajalta Nivalasta.

Väliaikaiset portaat saivat luvan väistyä uusien portaiden tieltä.

”Ei enää kuraisilla kengillä yläkertaan,” kommentoi Tapani esitellessään tyylikästä portaikkoa.

Portaat tulivat neljänä eri elementtinä ja askelmat ovat valkolakattua koivua. Kaiteeksi Tapani ja Anna-Sofia päättivät tehdä kiinteän, modernin ratkaisun.

Portaiden alle jää hyvin säilytystilaa esimerkiksi lastenvaunuille.

Portaiden viimeistely on vielä hiukan kesken, mutta listoitustyö on jo aloitettu.

Takaisin takkahommiin. Vielä ei ole ihan valmista, mutta muurarin luvalla on ensimäiset tulet sytytetty.

Nyt on takka saanut viimeisen rapatun kerroksen pintaansa, ja kyllähän se puiden polttaminen tuo mukavaa lämpöä ja omanlaista tunnelmaa rakentamisen keskelle. Takan eduslasi on tilattu valmiiksi Lasihuolto M. Nygård:lta Niemelänkylältä.  Lämpiöuunia ei liene vielä testattu ruoanlaiton suhteen, mutta kyllä tämäkin tulee varmasti ajankohtaiseksi hyvin pian.

Yrjölän perheen koti alkaa olla valmis ja on aika avata ovet yleisölle. Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan taloon tänään tiistaina 27.3.2018 klo 17.00-20.00, osoite Niemelänkyläntie 729, 84100 Ylivieska (opasteet löytyvät). Paikalla esittelijänä rakentaja ja Vieskatalo-myyjä Tapani Yrjölä. Tästä linkistä pääset tutustumaan talon 3D-luonnokseen. Bloggaaja arvelee, että Yrjölässä käy tällä hetkellä aikamoinen kuhina, ja kaikki ystävät sekä perhe on kutsuttu siivous- ja järjestelytalkoisiin. Tsemppiä koko päivään!

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×