Lattiavalu alakerrassa

Seuraavaksi päästään seuraamaan sisätilojen rakentumista. Vuorossa on tarvittavien putkistojen ja eristysten asentaminen hiekkapohjaan ja lopuksi lattian valu.

Vesi- ja viemäriputket päätyvät niille suunnitelluille paikoille.

Putkien asentamisen jälkeen hiekkapohja tasataan, minkä jälkeen lattiastyroksit on helppo latoa paikoilleen.

Päällimmäiseen styroksikerrokseen asennetaan lämpimän käyttöveden putket. Kylmät putket puolestaan vietiin styroksien alla hiekassa, jotta kesälläkin saadaan hanasta heti kylmää vettä.

Seuraavaksi onkin raudoituksen vuoro sekä lattialämmitysputkien asennus. Lattialämmityksen vesiputkien ja viemäreiden asennuksesta vastaa LVI Hämäläinen Hanakat Ylivieskasta.

Näytääkö tutulta? Oletko kenties maantiellä kohdannut tämän näköisen auton? Maanteitä ristiin rastiin ajelevat betoniautot pysähtyvät Yrjölän pihamaalle.

Kuljetus Vedenoja Oy:n kuljetuspumppuauto on valmiina betonin pumppaukseen.

Alakerran lattia saa tasaisen muotonsa.

Lattianvalun ja -liippauksen suorittaa Heikki Valli Ylivieskasta. ”Ja hyvää jälkeä tulee!” kehuu Tapani.

Linjauksen jälkeen Heikki aloittaa liippauksen, jossa lattia hierretään tasaiseksi ja pinta viimeistellään.

Nämä työt on hyvä uskoa ammattilaisen käsiin, sillä niin monia asioita tulee ottaa huomioon: lattioiden suoruus ja tasaisuus, eri pintamateriaalien vaatimat korot sekä oikeat kaadot lattiakaivoille.

Blogisti saa nyt oikein luvan kanssa kehaista Vallin Heikkiä eli todella hyvää työtä, samoin kuin aikoinaan tallin lattiankin kanssa! Itse en lähtisi tätä työtä tekemään, vaikka olisi opettaja vieressä, koska työ näytti rankalta. Mutta Heikillä tästä onkin jo vuosikymmenten kokemus ja sen huomasi: työtä oli ilo seurata.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×