Kone ja Rakennuspalvelu Kara Oy:n toiveiden mukaan räätälöity erillistalokohde Paimiossa on esimerkki tiiviistä rakentamisesta

Paimioon loppuvuodesta 2023 valmistumassa oleva yhdeksän erillistalon kohteessa yhdistyvät omakoti- ja rivitaloasumisen parhaat puolet. Vieskan Elementti toimittaa Kone ja Rakennuspalvelu Kara Oy:n rakentamaan kohteeseen Vieskatalo talopaketin ammattirakentajille suunnitellulla sisällöllä. Tällä kertaa kohteeseen kuuluu Vieskan Elementin kautta elementtitoimituksen lisäksi talojen pystytys aluskateasennuksella. Asennussisältö on yhdessä räätälöity rakennusliikkeen toiveiden mukaiseksi.

Tiiviille aluerakentamiselle kysyntää

Kone ja Rakennuspalvelu Kara Oy:n toimitusjohtaja Harry Kara kertoo, että kohteen ennakkomyynti on lähtenyt hyvin käyntiin. Kesäkuun alussa kohteesta on varattu viisi taloa.

-Uskon, että tiiviille asuinrakentamiselle on tulevaisuudessa yhä enemmän kysyntää. Enää ei kaivata rintamamiestalomaisia tontteja ja isoja pihoja. Rakentaminen on citymaista ja kompaktia ja piha saa olla pieni ja helppohoitoinen.

Erillisasumisessa jokainen pystyy hallinnoimaan omaa pihaansa tietyissä puitteissa ja lisäksi autokatos on oman talon yhteydessä toisin kuin rivitaloasumisessa, jossa auto jää kauemmas parkkipaikalle. Se helpottaa arkea esimerkiksi ostosten kanssa. Myös varastotilat ovat oman talon yhteydessä.

Erillistalojen esittelymallien perusteella kodin hankitaan käytettävä budjetti kasvaa liian isoksi, kun neliömäärät kasvavat yli sadan neliön.

-Rakennuskustannusten nousu nostaa hintalappua ja se on merkittävä syy siihen, miksi isompien kohteiden kauppa on hitaanpaa. 110 neliön erillistalo koetaan pienessä kaupungissa tässä maailmantilanteessa liian korkeaksi sijoitukseksi. Nyt rakennettavan kohteen erillistalot ovat kooltaan 70 ja 90 neliöisiä.

Erillistalot aluerakentamisen kustannustehokas suosikki

Toimivan yhteistyön avulla löydetään ratkaisut myös haastaviin kohteisiin

Yhteistyö Vieskan Elementin kanssa on alkanut jo vuosia sitten paikallisen myyjän kautta.

-Teemme myös maanrakennustöitä ja sitä kautta päädyimme aikoinaan samalle työmaalle. Sen tuloksena teimme yhteisen kohteen. Kokemus oli miellyttävä ja yhteistyö sujui hyvin. Seuraavaksi toteutimme omakotitaloja yhteistyössä Vieskan Elementin kanssa kadunpätkä kerrallaan.

Erillistalot ovat uusi ja erilainen, hyvä vaihtoehto, kun halutaan tiivistä rakentamista. Selkeän moderni ilme, toimivat neliöt ja oleskelupihan suuntaan avautuvat suuret ikkunat tarjoavat puitteet viihtyisään asumiseen. Sisätilan katettu terassi jatkaa viihtymistä ulkona.

-Volyymimyynin tavoitteena on rakentaa ketjutaloja rivitalotonteille, joille jäisi omakotikohteena liikaa hukkatilaa erityisesti, koska tontti voi olla haastavan mallinen.

Katso lisää:  https://vieskanelementti.fi/kara/

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×