Kodin seinät nousevat

Aamu sarastaa, mutta asentajat ovat olleet jo ennen kukon laulua paikalla. Aurinko ei paista, mutta se ei meitä harmita, sillä on seinäelementtien ensimmäinen asennuspäivä.

Asennustyössä hyörivät tehtaan kokeneet elementtiasentajat, Seppo Björkbacka ja Ilmo Havisto sekä moniosaaja Kimmo Jylhä. Seppo ja Ilmo ovat työskennelleet Vieskan Elementin palveluksessa jo 30 vuoden ajan. Sadat erilaiset rakennukset – kodit, rivitalot, päiväkodit, hevostallit, navetat ja muut hallit – ovat nousseet heidän osaavien käsiensä kautta pystyyn ympäri Suomen. Kimmon päätyönä on elementtien teko elementtilinjastolla, mutta osaamista löytyy myös elementtiasennustyöstä, rakennustimpurin töistä sekä kattoristikoiden teosta.

Sepon mielestä Yrjölän koti on puolitoistakerroksisena talona haastava asennettava, mutta kokeneilta asentajilta homma sujuu helpon näköisesti.

”Komea talo hienolla paikalla”, kommentoi Seppo Yrjölöiden tulevaa kotia.

Ensimmäisen asennuspäivän kunniaksi paikalla pyörähtää myös Vieskan Elementti Oy:n toimitusjohtaja Johanna Rautakoski. Hetki tuumataan porukalla Yrjölän kodin asennukseen sekä rakentajablogiin liittyviä asioita.

Päivä oli jännittävä, mutta kaikki sujui erinomaisesti, blogisti tuumii. Maltammeko odottaa seuraavaa asennuspäivää?  ”Tässähän joutaa taas pihatöihin”, näyttää Tapani taas ajattelevan kun traktori hyrähtää käyntiin.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×