Keittiö Vieskatalossa

Keittiö on kodin sydän. Vanha sanonta mutta hyvin usein paikkansa pitävä. Näin myös Yrjölässä, koska keittiöstä on näköyhteys lähes kaikkiin alakerran muihin tiloihin, ja keittiö tulee varmasti olemaan yksi keskeinen kokoontumispaikka perheen ja ystävien kanssa.


Hyvin suunniteltu on puoleksi tehty. Onneksi keittiön suunnitteluun on ehditty käyttää hyvin aikaa ja nyt alkavat työvaiheet olla keittiössä vähenemään päin. Seuraava hoidettava asia on ehkä yksi raskaimmista mutta samalla myös yksi näyttävimmistä.

Keittiökaapistot ovat omilla paikoillaan ja seuraavaksi  on vuorossa työtasojen asentaminen. Tapani on saanut kavereita avuksi kantamiseen. Miehet pitävät ennen tasojen saapumista suunnittelupalaveria.

Musta kivitaso (Nero assoluto) on tilattu Hautamäen Esalta Ylivieskan Kivihiomosta, ja se on materiaaliltaan ulkolaista graniittia. Kivitaso on todella laadukas, näyttävä ja helppohoitoinen.

Tasot tulivat kolmessa osassa, mikä tietenkin helpottaa asentamista. Ei ole kevyen näköistä kantamista, mutta onneksi kaikki sujuu hyvin. Ei muuten hyydy miesten hymyt jännittävästä hetkestä huolimatta.

Kodinhoitohuoneesta on myös suora näkymä keittiöön. Kurkistetaan sitten lopputulosta.

Jo edellisessä asunnossa Tapani ja Anna-Sofia totesivat kivitason loistavaksi kestävyydeltään ja puhdistettavuudeltaan. ”Täysmusta ei ehkä ole kaikkein armeliain, mutta tuleepahan tasot pyyhittyä kunnolla”, toteaa Ansku naureskellen. Musta Franken Maris -keittiöallas istuu hyvin mustaan kivitasoon. Kuvissa vilahtava liesituuletin on Tapanin itse suunnittelema ratkaisu. Samanlaista tuskin tulee ihan heti vastaan.

Aamiaiskaappi on tällä hetkellä trendikäs ratkaisu, mikä ei ole ihme. Se kätkee tarvittaessa sisäänsä kaikki arkiset tavarat ja on omalla työtasolla varustettuna todella helppohoitoinen. Kivana yksityiskohtana Tapani ja Anna-Sofia päätyivät laittamaan ”talon ainoaa tapettia” myös aamiaskaapin taustaseinälle.

Bloggaaja vakuuttui aamiaiskaapista ja voisi vaikka allekirjoittaa sen nimiin, esimerkiksi Vieskatalojen kynällä. Halukas saa ihan vapaasti yhden sellaisen meille toimittaa. Vaikka kummankin, kynän ja aamiaskaapin.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×