Isommat haasteet ja vastuu kokonaisuudesta pitävät kiireisenä – Tuttu talo, hyvä porukka ja yhteinen tavoite tuottavat tulosta

Vieskan Elementti Oy:n toimitusjohtajaksi lokakuun 2021 alussa valittu Tapani Yrjölä on tutussa paikassa, mutta uusi rooli on iso ja erilainen.

Myynti- ja markkinointipäällikön tehtävät ovat jääneet taka-alalle, eikä niistä luopuminen ole ollut ihan helppoa, koska ne ovat työtä, josta olen aina nauttinut. Nyt kuitenkin joudun katsomaan kokonaisuutta. Ajankäyttöä on priorisoitava ja vastuuta siirrettävä muille.

Vastuun siirtäminen sinänsä ei ole ollut vaikeaa, koska meillä on osaava henkilökunta ja myyntiorganisaatio joiden kanssa olen ollut tiiviissä yhteistyössä. Pyrin olemaan esimies, jota on helppo lähestyä. Tuntuu hyvältä, kun ideat halutaan jakaa, niitä tulee joka tasolta, eikä muutosvastarintaa pahemmin ole. Uusien toimintamallien sisäistäminen ei ole ollut ongelma ja uusien ideoiden läpi vieminen on joustavaa.

Voimakas halu kasvaa ja kehittyä ja toimenpiteet, joita markkinoinnin, myynnin ja muiden järjestelyjen osalta on tehty, alkavat tuottaa tulosta. Tuntuu, että yhteen kuulumisen henki on vahvaa ja kaikki ovat valmiita tekemään töitä sen eteen, että saamme tehtaan toiminnan uuteen nousuun tiukkojen vuosien jälkeen. Koen, että yrityksen tulevaisuutta tehdään yhdessä. Olen iloinen siitä, että alkuvuonna olemme saaneet tehtyä käännettä parempaan.

Olen suorittamassa Centrialla Ylivieskassa tuotantotalouden insinöörin opintoja. Ne ovat hyvässä vaiheessa ja ovat hyvää vastapainoa työlle. Ne tukivat aiemmin hyvin myynnin ja markkinoinnin työtäni, mutta tulen suorittamaan ne loppuun myös tässä uudessa tilanteessa. Innostuin aikuisopiskelusta työn ohessa suorittaessani aiemmin johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkintoa Markkinointi-instituutissa.

Kaikkein tärkeintä on kuitenkin perhe. Kaksi pientä lasta pitävät tehokkaasti huolta siitä, että työ ja koti pysyvät tasapainoisessa suhteessa. Olen toimitusjohtaja, joka vie ja hakee lapsia hoidosta. Työt seuraavat kotiin mukaan, mutta niihin ei voi upota kokonaan.

Juuri nyt haaveilen siitä, että saan järjestettyä muutaman tunnin viikossa vapaata aikaa. Vapaata löytyy ainakin kesäksi, kun jätän opinnot hieman vähemmälle. Kun se onnistuu, pistän nappulakengät jalkaan ja kokeilen, vieläkö pysyn pallon perässä. Keho ja mieli kaipaa liikuntaa, jota se on aiemmin tottunut saamaan.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×