Darekon Oy:n teollisuuslaajennus Haapavedellä

Hallielementit sopivat erittäin hyvin julkisten rakennusten, liike- ja tuotantotilojen rakentamiseen – Puurakenne tasaa lämmön ja kosteuden vaihtelua ja sopii erityisvaativien tuotantotilojen rakentamiseen.

Lääketieteellisten laitteiden ja teollisuuselektroniikan sopimusvalmistaja Darekon Oy:n laajennus Haapaveden tehtaalla toteutettiin Vieskan Elementin hallielementeillä.

Haapaveden Teollisuuskiinteistöjen rakennuttaman halli-, toimisto- ja varastokokonaisuuden kerrosala on yhteensä 1018 m². Leveyttä hallilla on 24,2 metriä ja pituutta 42,2 metriä. Hallin korkeus on neljä metriä ja toisessa päädyssä olevat, noin 400 m² sosiaali- ja toimistotilat ovat kahdessa kerroksessa.

Vieskan Elementin hallirakennusten myyntipäällikkö Jyrki Jutila kertoo, että kokonaisuuksien
rakentamisessa Vieskan Elementti tarjoaa jo kilpailutuksen tueksi suunnittelupaketin.

-Pitkä kokemus ja valmis tuote mahdollistavat julkisen rakentamisen hankkeiden tarjouskilpailun erilaisten vaatimusten ja pisteytysten painopisteiden huomioon ottamisen.

Darekonin käyttöön tulevassa rakennuksen kilpailutuksessa korkeimmat pisteet vaadittiin energialuokasta. Rakennuksessa on lämmitysmuotona maalämpö ja aurinkokeräimet. Tavoitteena on mahdollisimman korkea omavaraisuus energian suhteen.

Ekologista ajattelua ja rakentamista tukee hyvin massiivinen puurakenne, joka tasaa myös lämmön ja kosteuden vaihtelua, joka on Darekonin herkkien laitteiden valmistuksen kannalta merkittävä etu.

Erilaisten kokonaisuuksien ja erityisvaatimustenkin suhteen meidän tuotteemme on valmis.
Elementtiemme energialuokka on korkea ja tuotetta on kehitetty niin pitkälle, että pystymme vastaamaan vaatimuksiin. Materiaalia vahventamalla energialuokka ei nouse merkittävästi. Kun energian tuottaminen ja kuluttaminen saadaan lähelle toisiaan korkean omavaraisuusasteen ratkaisuilla, kokonaisuus on energialuokassa hyvin korkealla.

Vieskan Elementti toimitti rakennuksen elementit asennuksineen. Laajimpaan toimituskokonaisuuteen kuuluvat eristeet, ulkoseinät, rakenteet, ikkunat ja ovet sekä asennus sopimuksen mukaan.

Kokemus ja pitkään jatkunut yhteistyö elementtien toimittajan valintaan vaikuttavat tekijät

Hankkeen kokonaisurakan toteuttaa Rakennusmiehet Ylivieska Oy. Yrittäjä Petri Vähä toteaa, että Vieskan Elementti valikoitui yhteistyökumppaniksi ja elementtien toimittajaksi aikaisempien vuosien ja tuhansien neliöiden kokemuksen pohjalta.

Rakennuksella on erityisen tarkat, yleisestä rakentamisesta poikkeavat olosuhdevaatimukset. Muun muassa lämpötilan ja ilman kosteuden hallinta sekä maadoitettu, staattista sähköä johtamaton lattiapinta ovat elektroniikkaa valmistavan yrityksen rakennukselle asettamia erityisiä vaatimuksia.

Rakentaminen on edennyt hyvin ja aikataulusta ollaan hieman edellä. Louhintatyöt aloitettiin elokuussa, Vieskan Elementin asentajat pystyttivät rakennuksen syys-lokakuussa ja rakennus saatiin nopeasti säältä suojaan. Lämmöt saatiin päälle loppuvuodesta ja rakentaminen on jatkunut talven yli lämpimissä olosuhteissa.

Rakennuksen luovutus tapahtuu kevään aikana.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×