Asuntomarkkinoilla on ollut hetken rauhallisempaa, mutta hallirakentaminen on vilkasta

Hallirakentamisen myyntipäällikkö Jyrki Jutila sanoo, että halleja on Vieskan Elementin perustamisesta lähtien tehty koko ajan, mutta on kausia, jolloin asuntorakentamisen kysyntä on ollut suurempaa.

-Nyt eri kokoisia halleja toimitetaan teollisuuteen, pienteollisuuteen yksityisille, maatalouteen sekä julkiselle puolelle esimerkiksi urheilukentän huoltorakennuksiksi tai harrastushalleiksi.

Hallien koot vaihtelevat kohteen ja tarpeen mukaan, mutta pääsääntöisesti koko on kasvanut.

-Aiemmin hallit olivat pinta-alaltaan 200 neliöisiä, mutta nykyisin hallin koko on 600–1000 neliötä. Meidän nykyaikainen moduulihallimme muokkautuu hyvin myös isomman kokoluokan tarpeisiin. Kun hallin koko, jänneväli ja korkeus kasvaa, kantavilta rakenteilta vaaditaan enemmän ja niistä tehdään jämerämpiä.

Verhoiluun, ikkunoihin ja oviin hallin koko ei tuo muutoksia. Käytettävyyttä lisätään tarvittaessa ovien määrää lisäämällä.

Hallitoimituksissa pohjan tekee yleensä tilaaja itse. Iso halli vaatii anturan mitoitukselta maaperästä riippuen enemmän. Seinän paino ei varsinaisesti kasva, mutta hallin leveys lisää lumikuormaa, joka lisää kokonaispainoa.

Myös väri on kokenut murroksen. Kun hallit aiemmin olivat pääsääntöisesti punaisia, nykyhalleista puolet ovat jotain muuta väriä. Suosittuja värejä ovat punaisen ohella keltainen ja valkoinen.

-Varastohallit tai varastohotellit, joihin Vieskan Elementin hallit on muokattavissa erittäin hyvin ovat pääsääntöisesti tumman harmaita, joka sopii kaupunkiolosuhteisiin todella hyvin.

Vieskan Elementti ja Hankkija tekivät hallimyynnin osalta yhteistyötä muutaman vuoden ajan.

-Nyt yhteistyösopimus on rauennut, koska Hankkija lopetti tuotantotilamyynnin Suomessa. Kontaktit on siirretty omille myyjillemme. Uudet ja entiset asiakkaamme saavat palvelua ja löytävät moneen tarkoitukseen sopivat puuelementtihallimme suoraan tehtaamme kautta.

Syksy on jo ovella, kesän tilauksia tehdään vielä muutaman kuukauden ajan, mutta loppuvuoteen ja erityisesti talveen mahtuu vielä hallitoimituksia.

-Talvi ei ole este rakentamiselle, jos pohja ehditään tehdä ennen pakkasia, Jutila vinkkaa.

Lue uusimmat artikkelit

×

 

Hei,

Ota meihin yhteyttä WhatsAppilla alla olevasta linkistä

×